06/17/13 22:11
(http://e-vestnik.bg/)

Да продължа без теб…

Силвия Салинас и Хорхе Букай. Снимка: официален сайт

Б. р. - „Да продължа без теб“ (Хермес) е новата книга на Хорхе Букай и Силвия Салинас. Хорхе Букай е автор на повече от 20 книги, преведени на над 30 езика и един от най-четените писатели в света. Роден през 1949 г. в Буенос Айрес, днес Хорхе Букай е от тези личности, които са щастливи, че „сами са изградили себе си“. Той твърди, че първият му университет е бил самият живот. Започнал е да работи на тринайсетгодишна възраст и е упражнявал различни професии: продавач, таксиметров шофьор, клоун, възпитател, актьор, телевизионен водещ, аниматор на детски тържества. Докато не става лекар и не стигна до сегашната си работа, която сам определя като „професионален помощник“. Хорхе Букай посещава три поредни години Българи по покана на ИК “Хермес”, за да представя новите си книги.

Силвия Салинас е завършила психология в Университета в Буенос Айрес. Специализирала е психотерапия на двойките и гещалттерапия. Управлява медицински център в Буенос Айрес, където води курсове по духовна психология, ръководи семинари за обучение на терапевти и се занимава с индивидуална терапия, терапия на двойки и групова терапия. В работата си Силвия Салинас съчетава психотерапия с будистки практики.

В книгата „Да продължа без теб“ Ирене е известен психотерапевт, която се занимава с проблемите на двойките и изследва механизмите на любовта. Стреми се да помогне на своите пациенти да съживят своята връзка. А ако това е невъзможно, помага им да се справят с раздялата и да продължат нататък.

Самата Ирене има хубав и уреден живот. Или поне така смята до деня, в който намира в джоба на мъжа си фактура от хотел, който е посетил с друга жена. От този момент на Ирене ще й се наложи да приложи на практика собствените си съвети. Дали наистина е толкова лесно да сложиш край на една дългогодишна връзка? Да приемеш „цивилизовано“ раздялата? Да се примириш с краха на мечтите си? Как да започнеш отначало, когато сърцето ти е разбито?

Животът ще я постави в различни ситуации, които ще я накарат да преоткрие себе си, и ще й припомни, че любовта към другите се подхранва и възражда от любовта към самия себе си. Интелигентно, мъдро и с чувство за хумор, авторите на  ни показват как да се научим да слушаме сърцето си и да върнем искреността в отношенията си. Не пропускат и да ни напомнят, че любовта никога не остава в статично състояние. Следва откъс от книгата.

Когато се събудих, Луис беше излязъл най-малко преди два часа. Изтегнах се на воля в леглото и останах да лежа дълго време в полубудно състояние, без да мога – и без да искам – да откъсна мислите си от прочетените предната вечер редове.

В ума ми се смесваха имейлите, статията за любовта и все още немного ясните и конкретизирани идеи от предната вечер. Не зная колко време останах в това състояние. Звънът на телефона ме върна в реалността.
Един металически глас ми съобщаваше, че съм спечелила от лотарията кола, която изобщо не се бях опитвала да купя.
Стана ми смешно, като се питах дали има човек в света, който би повярвал на подобна глупост. Затворих телефона и си помислих, че щом този вид реклама съществува, сигурно има хора, които още вярват на тези съобщения. Станах от леглото, като си казвах, че съм наивна: винаги е имало и ще има хора, които приемат за истина една очевидна лъжа, особено ако звучи по-примамливо от действителността.
Беше събота, но сякаш за да не изгубя навик, очакваха ме многобройни занимания, ...

Публикувана на 06/17/13 22:11 http://e-vestnik.bg/17889/da-prodalzha-bez-teb/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване