06/17/13 13:21
(http://www.klassa.bg/)

Едуард Сноудън не бил китайски шпионин

Твърденията, че бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън може да е шпионирал за Китай, са "напълно неоснователни", съобщиха в понеделник властите в Пекин.
На въпрос относно статии и коментари в печатните медии за хипотезата, че Сноудън е служил като информатор на Китай, преди да се укрие в Хонконг, говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин отговори: "Мисля, че това е напълно неоснователно." В интервю в неделя за телевизия „Фокс Нюз“ бившият американски вицепрезидент Дик Чейни (на снимката) изрази дълбокото си подозрение, породено от бягството на Сноудън в Китай. "Това не е място, което човек избира в търсене на свободата", коментира Чейни и допълни, че се пита дали бившият служител на ЦРУ не е имал преди това връзки с Китай. Пекин коментира, че Вашингтон трябвало да се оправдае, след като Сноудън разкри мащабна система за шпиониране по интернет в САЩ. "Ние смятаме, че САЩ трябваше повече да се съобразят с безпокойството и исканията на международната общност и да предоставят необходимите обяснения", заяви говорителката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване