06/17/13 16:05
(http://www.klassa.bg/)

Ербъс и Боинг в „сблъсък“ на авиосалона в Бурже


Авиосалонът в Бурже, който се открива в понеделник в северната част на Париж, ще противопостави отново Ербъс (Airbus) и Боинг (Boeing), двата безспорни гиганта на самолетостроенето. Тяхното съперничество ще се разиграе този път на изгодния пазар на самолетите за дълги разстояния.

Европейският производител успя да „подгрее“ публиката още преди откриването на изложбата, като извърши наскоро първия успешен тестов полет на бъдещия A350, който показва, че е удар от засада срещу Боинг 787 Дриймлайнер и 777. Ербъс дори предвижда полет в края на седмицата над изложението точно с този самолет от ново поколение, съдържащ 53% композитни материали, чието пускане в експлоатация е насрочено за края на 2014 година. Колкото до поръчките, Том Ендерс, главен изпълнителен директор на компанията-майка EADS, вече прогнозира "няколко стотин" - първите от които ще бъдат обявени в понеделник сутринта.
Боинг оценява търсенето на самолети за дълги разстояния на 8490 броя (2.47 трилиона долара) през следващите 20 години. Бизнес-предизвикателство е каква част ще вземат производителите на самолети, след като са готови да предложат ценови отстъпки за привличане на авиокомпаниите.

Ербъс изпревари своя съперник на пазара за средни разстояния и сега се опитва да се изравни с американците в зоната за полети на дълги разстояния. Там Боинг доминира с новия си „787 Дриймлайнер“, направен от композитни материали, „777“ и „суперджъмбото“, който лети от 1969 г. насам.

При Боинг въобще не е време за паника. "Мисля, че това ще бъде възможност за голяма конкуренция и нашите клиенти ще се възползват", каза просто Рей Конър, ръководител на търговския отдел на Боинг, точно преди откриването на авиоиошоуто. Боинг трябва да обяви и търговския старт с поръчки в подкрепа на удължения вариант на Дриймлайнера - 787-10.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване