06/17/13 08:49
(http://www.klassa.bg/)

Когато парламентарната група на БСП или ДПС има съмнение в мен, аз съм готов да сложа оставката си

В момента, в който парламентарната група на БСП или ДПС има съмнение в мен, аз съм готов да сложа оставката си, защото ще загубя парламентарна подкрепа. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски в предаването „Тази сутрин” на БТВ. Ако парламентарните групи оттеглят своята подкрепа не може да има правителство, за обществените нагласи може да се работи, каза той.
За кандидатурите за председател на ДАНС, Орешарски обясни: „Бяха обсъждан и други имена и подцених противоречивият публичен образ на Делян Пеевски. Считам за некоректно да се пита кой какви номинации е предложил. За мен по-важното е, че беше направена политическа грешка”, заяви премиерът.
Според Орешарски, Пеевски е подходящ за поста председател на ДАНС, защото притежава решителност да се противодейства в много случаи на силови структури, на контрабанда.
„В следващите няколко седмици ще направим публичен дебат и ще се разбере кой е бил предложен. По какво личи аз дали защитавам обществен интерес или не?
В следващите няколко дни ще направя нова номинация. Не мога да форматирам дневния ред на Парламента, нито начина, по който протича заседанието”, посочи Орешарски.
Премиерът каза още, че е важно следващите няколко седмица трябва да се свършат няколко основни неща: „Програмните приоритети трябва да се облекат в мерки и срокове, вероятно тази седмица ще внесем в парламента програма в мерките за гражданите, за бизнеса, за държавността, също така ще направим обществен дебат за приоритетите за следващия програмен период. Остават ни по-малко от шест месеца да финализираме и средствата от сегашния програмен период”.
По думите му, трябва да има вицепремиер, който да координира силовите структури и службите.



















БТВ

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване