06/17/13 07:12
(http://www.klassa.bg/)

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на изграждането на проекта Икономическа зона София - Божурище

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в официалната церемония, с която ще бъде поставено началото на изграждането на проекта Икономическа зона София - Божурище. Церемонията ще се проведе в 10.00 часа. Държавният глава ще даде старт на първата инвестиция в новата икономическа зона на германска компания, която ще изгради ново предприятие и развоен център за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Участие в церемонията ще вземат министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Община Божурище Аспарух Аспарухов и изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони“ Валери Андреев.
Стойността на инвестицията е 42.5 млн. лева.
Икономическата зона София – Божурище е проект на „Национална компания индустриални зони“. Началото му е поставено през септември 2010 г. , когато дружеството закупи терен от 1 914 000 кв. м от община Божурище. Това е най-големият проект за нова икономическа зона в България през последните години.
Първата инвестиция в рамките на Икономическата зона София – Божурище е на германската компания „Бер-Хелла Термоконтрол“, която ще изгради там ново предприятие и развоен център за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Преди месец дружеството получи за него сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции.






















Агенция "Фокус"



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване