06/17/13 15:34
(http://www.hsnovini.com/)

Препитват 69 кандидат-ловци от региона

25 кандидат-ловци днес се явиха на теоретичен изпит. Препитването се проведе в базата на стрелбището на Сдружение Ловно-рибарско дружество – Хасково. Общият брой на желаещите от региона да придобият право да ловуват е 69. Те ще се явят на изпита по график.

Теоретичният изпит премина на три етапа. В първата част кандидат –ловците решаваха тест от 120 въпроса. За да бъдат допуснати до втората част – писмена разработка на въпрос от конспекта, те трябваше да имат най-малко 80 верни отговора. Те се явиха и на събеседване с четиричленната изпитната комисия в която влизат представители от Регионалната дирекция по горите, Държавно горско стопанство, служба КОС и Ловно рибарското дружество.

 

Милко Андонов, специалист ловно стопанство, към хасковското сдружение

Тези от кандидат – ловците, които неуспешно са положили изпита нямат право  да се явят на теория повторно без да са изкарали на ново курс, който струва 600 лева, уточни Милко Андонов, специалист ловно стопанство, към хасковското сдружение.

Издържалите успешно и двата изпита ще попълнят местните ловните дружинки, които на територията на хасковско са 35, а членския им състав е общо 1 640 души.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване