06/19/13 20:11
(http://www.hsnovini.com/)

18 години в пандиза за убиеца от Димитровград

Убиецът  расист  зад решетки за 18 г.

Убиецът расист зад решетки за 18 г.

18 години затвор при първоначален строг режим за 22-годишният Станимир Колев от Димитровград постанови Окръжен съд – Хасково. Днес той   бе признат за виновен затова, че  е  убил по особено жесток начин от расистки подбуди 67-годишният Георги Минков.

Припомняме, че жестокото деяние бе извършено на 22 февруари 2012-та година.

По  време на съдебния процес днес  Станимир Колев отново се отрече от показанията си. Обвиняемият подчерта, че иска петчленният състав на Окръжен съд  – Хасково да го обяви за невинен.

Тройната съдебно-медицинска експертиза, направена от съдебния лекар д-р Христо Еленски и двама патоанатоми от МБАЛ – Стара Загора бе представена по време на процеса. Еленски обясни подробно за настъпилата смърт на жертвата. Прокурор Георги Гешев заяви, че това престъпление е изключително тежко. Той подчерта, че  съдът трябва да постанови доживотна присъда.

Според защитата на Колев обаче аргументите на обвинението се основавали само на самопризнанията на обвиняемия. Те бяха дадени по време  на производството и Колев по-късно се отказа от тях. Смекчаващо вината обстоятелство е това, че  Станимир е с  чистото му съдебно минало. Освен това жестокото деяние на 22-годишния димитровградчанин било продиктувано от това, че той бил под въздействието на алкохол, заяви адвокатът му.

Припомняме, че на 22 февруари миналата година тогава  21 – годишният младеж,  тръгнал пеша към прабаба си в село Ябълково.  Той носел нож. След това купил 3 чифта хирургически ръкавици.  Минал и през хранителен магазин, от където се снабдил с шише водка.
Според първоначалните показанията,които обвиняемият даде по време на досъдебното производство, в деня на жестокото убийство той тръгнал на разходка с мисълта  , цитирам: “че ако срещне циганин ще му отреже главата”. Тогава срещнал 67-годишният Георги Минков. Възрастния мъж по това време събирал дърва край помпената станция “Крумска тераса”. Колев се приближил с ножа и наръгал възрастния човек, въпреки че Минков не бил от ромски произход.

 

Репортаж гледайте новините на телевизия „Рекординг”

 

 

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване