06/19/13 16:12
(http://www.hsnovini.com/)

Водната кула става Туристически информационен център

Старата водна кула в Димитровград ще бъде превърната в Туристически информационен център. Това ще стане след приключването на ремонтните работи на жп-надлеза и изграждането на ново кръгово движение на булевард „Трети март”, информираха от общинска администрация.

Туристическият център се изгражда за нуждите на международния проект АТРИУМ, който цели създаването на европейски маршрут. В него си партнират 11 държави. Центърът ще дава информация и за туристическите, културните и археологически обекти на територията на общината. Идеята е представена в италианския град Форли, където от 12 до 15 юни се проведе финална среща по проект АТРИУМ.

В рамките на срещата са проведени три тематични конференции в сферата на историята, архитектура и туризъм. Акцент за община Димитровград бе учредяване на асоциация АТРИУМ, която ще поддържа бъдещият културен маршрут, след одобрението му от Съвета на Европа. Кметът Иво Димов, заедно с още 9 представители от общини на държавите партньори стана член на управителния съвет на международната асоциация.

Втората среща на управителния съвет на АТРИУМ ще се проведе през септември в град Лабен –Хърватска. Тогава ще бъде избран и научният комитет към асоциацията. Ще бъде изготвено споразумение за сътрудничество между асоциацията и мрежа от университети. По проекта е предвиден тридневен празник в Димитровград в началото на септември.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване