06/19/13 13:32
(http://www.klassa.bg/)

Гърция с „дупка“ в бюджета за още 2.5 млрд. евро?


„Скрит“ бюджетен дефицит за още общо около 2.5 млрд. евро са открили представители на финансовата „тройка“ (ЕЦБ, ЕК и МВФ“) при настоящото си посещение в Гърция, съобщава Market News International, позовавайки се на запознати с въпроса източници. Инспекторите на ЕК, ЕЦБ и МВФ са разкрили отлагане и опит за "прикриване" на дефицит, което може да доведе до повдигане на въпроса за нови строги мерки на икономии в страната. "Тройката" е отбелязала, че са били намерени тревожни дефицити във фондовете за осигурителната система на здравеопазване.

Затова мисията на "тройката" е поискала по-пълен и заслужаващ доверие план относно това, как да бъде покрита бюджетната "дупка" от 2,5 млрд. евро и е намекнала, че може би ще се наложи нов кръг от съкращаване на разходите в публичния сектор.

Официалните представители на "Тройката" ще представят своята оценка за направената в Гърция проверка на срещата на финансовите министри от еврозоната (Еврогрупата) в четвъртък в Люксембург. След това те ще се върнат в Атина за по-нататъшна инспекция и за нов кръг преговори с гръцкото правителство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване