06/19/13 19:21
(http://www.hsnovini.com/)

Ден на отворените врати за първолаци се проведе в “Христо Смирненски”

Бъдещите  ученици  играха, пяха, рисуваха  и спортуваха

Бъдещите ученици играха, пяха, рисуваха и спортуваха

Ден на отворените врати бе организиран в основно училище „Христо Смирненски„. Учебното заведение посрещна десетки първолаци.  Бъдещите  ученици  обиколиха няколко кабинета, в които се запознаха с част от учителите, играха, пяха, рисуваха  и спортуваха.

На днешната първа среща с училището и преподавателите  бъдещите първокласници гледаха филм в една от класните стаи. В друга учителите  рисуваха и изрязваха  с тях фигури, които станали част от цветния декор на кабинетите. Имаше такива, които се отличиха като добри певци и други , които заложиха на спорта. Целта на инициативата е децата да погледнат училището и от една друга страна, както и да се почустват добре приети.

Оказа се, че децата се радват за избора на своите родители за училище и с радост се включиха в инициативите, които преподавателите бяха подготвили. Естествено имаше и някои разплакани от първия досег с училищна среда.

128 първолаци ще прекрачат прага на учебното заведение на есен. Приемът на документи бил от 1 март до 30 май. Около 15 родители закъснели с подаването, а от тези, които влезли в срок има две чакащи резерви. Преопределящото не е квартала, в който живее кандидата. Ако друг член от семейството учи в това заведение или един от родителите на детето е учител в „Христо Смирненски”  са сред критериите за прием на първокласника.  Децата , които са в предучилищна група към училището, също се ползват с предимство. Документи се подаваха от 3 до 7 юни. Училище„ Христо Смирненски „  в областта било единственото основно  училище, в което възпитаниците се радвали на  цветни униформи вече 8 години, разказа още директорът.

 

 

Репортаж гледайте новините на телевизия „Рекординг”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване