06/19/13 09:39
(http://www.klassa.bg/)

Докато Конституционният съд не се произнесе, Делян Пеевски няма да се възползва от правомощията на депутат

Докато Конституционният съд не се произнесе, г-н Делян Пеевски няма да се възползва от правомощията си на народен представител. Това каза председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан на обсъждането на отмяна на решението за избиране на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Понеже в публичното пространство витаят съмнения, но все пак има решение на Народното събрание и положена клетва, нека по този казус да се произнесе единствено възможният компетентен орган – Конституционният съд, каза Лютви Местан. „Дотогава г-н Делян Пеевски няма да се възползва от правомощията си на народен представител, няма да встъпи в парламента, няма да получава и възнаграждение”, заяви Местан. „Понеже смятаме, че българската общественост трябва да бъде абсолютно убедена в конституционната екзактност на крайното решение на казуса, ние заявяваме – ще се обърнем към Конституционния съд с питане какъв е статутът на г-н Делян Пеевски, при положение че има решение на Народното събрание за избирането му, че той не е консумирал това решение, отказал е да встъпи в длъжност, не е подписал акт за встъпване в длъжност, нито трудов договор, както той сам заяви, за да не наруши Конституцията”, каза още Лютви Местан.
„Наблюдаваме тенденция справедливият, искрен, естествен протест да се използва за политически. Ние нямаме съмнение, че казусът Делян Пеевски не е причината за протестите а само един повод и след приключването на този казус ще се търсят и ще се намерят и други поводи за протести. ПГ на ДПС, собствено и г-н Делян Пеевски имат съзнанието че през личността на г-н Пеевски се реализира една много добре премислена стратегия за използване на справедливия протест на българските граждани за стратегия за бърз реванш. Затова ние днес предлагаме нещо много ясно”, посочи Местан.




















Яница ТАНЕВА
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване