06/19/13 17:17
(http://www.klassa.bg/)

Правителството определи 11 нови областни управители


Правителството определи на днешното си заседание 11 нови областни управители: на Плевен, Бургас, Габрово, Ловеч, Видин, Кърджали, Враца, Добрич, Сливен, Смолян и София.

В Плевен постът ще заеме Илиян Йончев. Той е завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски” и здравен мениджмънт в Медицинския университет в Плевен. Има следдипломни специализации по данъчен и митнически контрол и по политически мениджмънт. От години работи на юридически длъжности в МУ- Плевен. Общински съветник е в ОбС–Плевен, където е председател на Комисията по законосъобразност и установяване на конфликт на интереси.

Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов. Завършил е право във ВИ „Г. Димитров” (сега Академия на МВР). Председател е на УС на Института за регионални стратегии–Бургас. Преди това е бил изпълнителен директор на „Зона за обществен достъп Бургас” АД и общински съветник в местния парламент.

Николай Григоров става областен управител на Габрово. Той има магистратури по история и по стопанско управление от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В момента е управител на „Отвес–консулт” ЕООД. Избиран е за народен представител в 40-о Народно събрание.

Постът в област Ловеч ще бъде зает от Милко Недялков. Той е завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Почти целият му трудов стаж е като редактор на регионални вестници и кореспондент на централни вестници за Ловешка област. В периода 2003-2011 г. е бил председател на Общинския съвет в Ловеч.

Кръстьо Спасов е новият областен управител на Видин. В периода 2005-2009 г. е заемал същата длъжност. Завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София, както и ВИНС – Варна.

Областната управа в Кърджали ще бъде ръководена от Бисер Николов. Той магистър от УНСС-София. Дългогодишен банков служител, в момента е заместник-управител на клон на банка в Кърджали.

Венцислав Василев става областен управител на Враца. Завършил е “Топло и ядрена енергетика” в Техничеки университет–София и “Организация и управление на бизнеса” в СА „Д. Ценов”–Свищов. В последните години работи в „АЕСП-С” ЕООД, Козлодуй, където в момента е управител. Бил е два мандата общински съветник и председател на ОбС на Бяла Слатина.

Постът на областен управител в Добрич ще бъде поет от Недко Марчев. Завършил е зооинженерство във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина–Стара Загора, както магистратура по мениджмънт във ВИНС–Варна. Работил е като зооинженер в различни служби и фирми. Председател е на Общинския съвет на Генерал Тошево в периода 2003-2007 г. и 2009-2013 г.

Корнелий Желязков поема областната управа в Сливен. Завършил е УНСС-София със специалност “Икономика и организация на промишлеността”. В момента е заместник-кмет на Община Сливен.

Областен управител на Смолян става Димитър Кръстанов, настоящ общински съветник и бивш заместник-областен управител на Смолян.

В област София ръководител ще бъде от Росен Малинов, депутат в 42-ото Народно събрание. Бил е общински съветник в СОС от 1999 г. Завършил е педагогика и история в СУ „Св. Климент Охридски”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване