06/19/13 05:37
(http://www.klassa.bg/)

Син и дъщеря на Кадафи забегнали в Оман

Син и дъщеря на покойния либийски диктатор Муамар Кадафи са се прехвърлили от Алжир в Оман в нарушение на международните санкции, съобщава АФП.

Айша и Мохамед Кадафи, които потърсиха убежище в Алжир през 2011 г., имат забрана за пътуване, а авоарите им са замразени още преди техният баща да бъде свален и убит през октомври същата година.
Юджин-Ричард Гасана, посланик на Руанда в ООН и председател на комитета на Съвета за сигурност за санкциите, посочи, че в съответствие с наложените санкции на Либия, ръководеният от него орган трябва да одобрява всяко пътуване на членове на семейство Кадафи. Но това не било сторено от Айша и Мохамед и че случаят се разследва.
Комитетът на Съвета за сигурност на ООН по санкциите и Интерпол са пред финализирането на международни заповеди за издирване на членове на фамилията на Муамар Кадафи и други негови приближени, които се укриват и са под ударите на санкциите на световната организация.




















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване