06/20/13 08:38
(http://www.klassa.bg/)

Google се озъби на американския специализиран съд

Google поискаха от специализирания американси съд FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act Court) да облекчи режима, забраняващ на компаниите да оповестяват данни за поисканата от щатските разузнавателни служби информация, съобщава вестник Washington post.

В искането си интернет компанията се е позовала на Първата поправка, гарантираща свободата на словото, и са завили, че имат конституционното право да споделят данни за информацията, която са били принудени да предоставят на правителството.

Това е поредният ход, с който компанията от Маунтин Вю се опитва да защити репутацията си след скандалните разкрития около тайният проект PRISM.

Дело на Националната агенция за сигурност (NSA) и ФБР той е имал за цел да следи профилите на потребителите на девет водещи щатски технологични компании, сред които и Google.

Всички засегнати от разкритията компании твърдо отрекоха да са предоставяли директен достъп на властите до сървърите си и дори да са чували за PRIMS.

Още по темата може да прочетет в Econ.bg.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване