06/20/13 11:59
(http://www.hsnovini.com/)

КРИБ също иска нови избори

Стефан Димитров

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ , чийто регионален представител e Стефан Димитров, разпрати днес своя декларация до медиите.

„КРИБ не е политическа партия и никога няма да бъде. Същевременно като най-голямата работодателска организация не може да допусне предприемането на политически действия, които да доведат икономиката на България до колапс. Фирмите – членове на КРИБ изповядват основни демократични ценности като правова държава, върховенство на закона, икономическа свобода и толерантност. Те са създали и поддържат над 800 000 работни места. Тези хора споделят нашите ценности.”, се казва в декларацията.

„Откакто встъпи в длъжност на 29 май т.г. (преди двадесет дни) кабинетът „Орешарски”, както и парламентът, се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката е оставена на заден план. След погазването на всички правила и процедури за избиране на ръководител на най-висшата инстанция на националната сигурност, ние проявяваме разбиране за мотивите, продиктували навременната и бърза реакция на Президента на Република България. Подкрепяме също така и справедливите искания на протестиращите наши сънародници на площадите на страната ни. Много от тях са и работодатели като нас или наши служители. И не очакваме тези протести да спрат в обозримо бъдеще.

По дефиниция КРИБ е заинтересована от устойчива и предсказуема изпълнителна власт. Ситуацията в момента обаче ни оставя една единствена алтернатива – да дадем възможност на истински активните български граждани да излъчат нов парламент в едни нови, демократични и честни избори. Без отлагане”, се казва още в декларацията.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване