06/20/13 22:48
(http://e-vestnik.bg/)

Патрисия Каас: Сянката на гласа ми

Б. р. - Това е историята на един живот - красив, тъжен и драматичен  като песните й. Патрисия Каас тръгва от  малко гранично френско миньорско селце и стига до върховете на шоу бизнеса. От момиче,  което пее на бирените фестове в тийнейджърска възраст, тя става певица с 18 милиона продадени диска. Канена е от Майкъл Джексън на благотворителните му концерти, Патрисия пее и в дует с Мадона в телевизионно студио.

В автобиографията си Патрисия Каас разкрива интересни моменти от кариерата си, откровено разказва за семейството си, за романтичните си връзки с Ален Делон и Джеръми Айрънс. Откровена до болка, тя не спестява драматичната смърт на болната си от рак майка,  тормоза от преследванията на психопат, споделя за любовите в живота си и за най-тежкия удар в живота й – невъзможността да има деца. Застава пред прожекторите и своите почитатели  такава, каквато е - истинска и неподправена. Автобиографичната книга „Сянката на гласа ми“ (Сиела) на световноизвестната френска певица излиза от печат на български език ден преди нейния концерт в София. Следва откъс от книгата.

Филмови сцени с Клод Льолуш

Патрисия Каас
Джейн, героинята ми във филма на Клод (Льолуш) е болна, но ако успее да се справи с предизвикателствата, пред които е изправена, без съмнение ще оцелее. Днес снимаме сцената при лечителката. Предполага се, че тя има способностите да ме излекува. Тя е тази, която ще го направи, заедно с поклонението на един гроб. Трябва да си призная, че ме е шубе… Много съм впечатлена. Държи лицето ми между ръцете си, фиксира ме с такава сила и ми говори на непознат език, повтаря ми изречения от кабала, странни думи. Вещерското й лице е на пет сантиметра от моето. Усещам дъха й и очите й са обърнати. Виждам се само бялото им. Погледът й е непоносим. Имам много неприятното усещане, че е обзета от зли духове, може би е заразна и че иска да пробие дупка вътре в мен, за да види по-ясно. Указанията са да издържа този проницателен поглед, без да мигам, без да плача. Не съм сигурна, че ще се справя. На границата съм да се рухна. Само на втория дубъл сме. Не съм съгласна да правим трети. Много съм притеснена от тази жена. Тя прониква в душата ми със сила. Напомня ми онзи лекар-знахар, когото бях срещнала като малка и който видях по-късно, когато мама беше болна.

Малко си спомням за срещите ми с него. Помня само няколкото минути, в които той държеше ръката ми с такава сила, че треперех. Взираше се в мен с почти извънземен поглед, повече от пробиващ. Имах усещането, че се гмурва в мен. Беше крайно смущаващо. Усещах духа си като разсъблечен. Лечителят се взираше във вътрешния ми свят и го разказваше с очите си. Стори ми се ужасяващо. Не посмях да го помоля да спре, но никога не бях усещала нещо подобно. Това изненадващо преживяване ме беляза. И още е пред очите ми. По тази причина не обичам сцената между Джейн и лечителката. В началото я приемах просто като награда, лесната партия в партнирането по време на доста тежка сцена. Не е лесно да се играе в киното! Даже и когато атмосферата на снимачната площадка е приятна. А тя е такава благодарение на спонтанността на Клод и на шегите на Джеръми Айрънс. Работният ни график е натоварен, изискванията към мен като към изпълнителка на главната женска роля, са огромни, разбира се. Прекарвам много часове, за да ме гримират и да се опитвам да се боря срещу горещината. Тя прави снимачния ...

Публикувана на 06/20/13 22:48 http://e-vestnik.bg/17908/patrisiya-kaas-syankata-na-glasa-mi/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване