06/20/13 14:13
(http://www.klassa.bg/)

Признаха и второто чудо на папа Йоан Павел II, скоро ще го обявят за светец

Признаха второто чудо, извършено от папа Йоан Павел Втори, което е условие той да бъде причислен към светците, съобщава „Крисчън пост“, цитиран от Интерфакс.
Второто чудо, потвърдено от медицинска и от теологична комисия е излекуването на жена от Коста Рика. Тя е имала сериозно увреждане на главния мозък, но след молитвите към починалия папа оздравява. Това се случва през май 2011 г.
Сега остава чудото да бъде признато от Конгрегацията по канонизиране на светците, в която влизат кардинали и епископи. Ако това стане, възможно е канонизацията на папата да бъде още на 20 октомври, неделя.Така той ще стане първият светец, канонизиран само 8 години след смъртта си.
Първото чудо на Йоан Павел II бе признато през януари 2011 г. Специална медицинска комисия прегледа френска монахиня, която с молитви до починалия духовник се е излекувала от болестта на Паркинсон. Същата година папа Бенедикт XVI обяви своя предшественик за блажен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване