06/20/13 20:39
(http://www.hsnovini.com/)

“Ранени от словото” представиха в Регионалната библиотека

Мина Карагьозовa  представи книгата си „Ранени от словото”  днес в Регионалната библиотека „ Христо Смирненски”. Тя е издание на Славянската литературна и артистичнаакадемия.

Книгата   на Карагьозовa съдържа есеистика,  публицистика и литературна критика. Редактор е Елка Няголова. Славянски войни на светлината и славянските духовни пространства  са  част от темите,    които е разгледала  авторката. Ценностите,  залегнали в славянската литература и славянската артистична академия са основно разгледани от авторката.

Толстой, Петър Дънов, Дора Габе, Пушкин са само част от великите имена , които творецът споменава.  Тази книга е създавана почти две десетилетия, сподели  Карагьозова. Едно от основните послания на Мина е, че  критиката е любов.  В книгата си авторката е отделила внимание и на хасковски творци.   На страниците  могат читателите да прочетат  и какво е мнението на твореца за  емблематична част от културния свят  на града. 

Репортаж гледайте новините на телевизия „Рекординг”

 

 

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване