06/20/13 15:39
(http://www.hsnovini.com/)

С кулинарна изложба ученици отбелязаха Световния ден на бежанците

С открит урок и кулинарна изложба „Вкусът на живота”, възпитаниците на клуб за ООН в хасковското училище „Васил Левски” отбелязаха по традиция Световния ден на бежанците – 20 юни. От началото на годината три деца са се родили в центъра за бежанци в свиленградското село Пъстрогор, обяви на срещата от Българския червен кръст.

През т. г. 1 448 души са потърсили убежище в България. 3 от тях са с предоставен статут, други 315 – с хуманитарен, а 167 са получили отказ. Центърът в свиленградското село Пъстрогор при последната бежанска вълна има пренастаняване. Хората там са от Афганистан, Сирия, Ирак, Алжир, Мароко, Мавритания, Руанда и Уганда, сподели пред учениците Деница Димитрова, която работи по проект „Българска имигрантска служба” към Българския червен кръст.

На открития урок, членовете на клуб за ООН направиха презентации за бежанците у нас. Ученици от 11 клас представиха в изложба приготвени по рецепти на бежанците у нас вкусни ястия и десерти. Идеите за кулинарната изложба са от книгата 100 рецепти на бежанци в България от 20 държави.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване