06/20/13 08:30
(http://www.klassa.bg/)

Съвместни американско-йордански учения в пустинята

Близо 1000 американски и йордански войници взеха участие в съвместни военни маневри с бойни муниции в пустиня в южната част на Йордания.

В тях участваха изтребители F-16, както и американски морски пехотинци и специални части от други страни. Шест изтребители F-16, два AV-8B Harrier, 28 танка, 20 камиона и 800 американски и йордански войници участваха в продължилото 45 минути учение в Кувейра, близо до пристанището Акаба на Мъртво море. Маневрите се провеждат под името "Eager Lion 2013" и приключват днес.

Изтребители, бойни хеликоптери и танкове бомбардираха и обстрелваха цели на земята по време на учението. На него присъстваха главнокомандващият на йорданската армия ген. Машал Мохамед Забен и братът на краля на Саудитска Арабия Абдула Втори, принц Фейсал. Целта на маневрите е да се засили капацитета и качествата на йорданските въоръжени сили, по-конкретно за ситуации, свързани с бежанци", обясни говорителят на ученията "Eager Lion 2013" полковник Мехлед Сухаим.






















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване