06/21/13 16:46
(http://www.hsnovini.com/)

59 000 евро ще усвои Клубът на инвалидите по програма

Милка Костова - председател Клуб на инвалидите

Милка Костова – председател на Клуба на инвалидите

Около  59 000 евро  ще бъдат усвоени от Клуба на инвалидите в Хасково. Тези средства са отпуснати по програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за преддрисъединителна помощ.

Общата стойност на проекта е 124 960 евро, като водещият партньор е Асоциация на инвалидите в  Турция- клон Къркларели. Договорът за субсидията бе подписан на 24 май тази година. По програмата  сдруженията  кандидатcтвали  още през 2011-та . Продължителността на проекта  е 12 месецa.

Със средствата ще бъдат основание два центъра . Единият ще бъде в Хасково, а другият в Тополовград.  По 36 инвалиди ще могат да се обучават по английски и предприемачество  в тях този период. Заложени са по 120 часа и за двата курса.  В центровете  20 от инвалидите ще изучават английски, а останалите 16 – предприемачество.  Все още не започнало събирането набора от документи. Като важно условие, че кандидатите трябва да са безработни.

Около 7500 евро  са предназначени за оборудването.Ще бъдат закупени 3 компютъра за хасковския център и един за този в Тополовград, освен това два лаптопа и мултимедия, както и два ксерокси.  За стратегията, която трябва да бъде изготвена  ще бъдат отпуснати от сумата  4500 евро, а за проучването – 2500.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина  Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване