06/21/13 16:00
(http://www.hsnovini.com/)

Бухал на мъдростта монтираха на сградата на общината

Втора скулптура украси сградата на общинската администрация в Хасково, след станалата за броени дни популярна сред граждани и гости на града фигура на Баба Яга, монтирана на електрически стълб пред кметството. Новата творба на популярният хасковски скулптор Господин Тенев – Гуспата е фигура на бухал, кацнал на прозорец над входа на кметството.

Бухалът е изработен от месингова ламарина по поръчка на общинска администрация. Той е символ на мъдростта, а общината прави всичко възможно да е мъдра в отношенията си с гражданите, коментира кметът Георги Иванов. Възможно е експозицията от скулптури на открито да бъде разширена, коментира кметът. “Ако се появи добра идея, не е проблем да бъде реализирана”, каза още кметът.

 

Георги Иванов, кмет на община Хасково

Голям интерес от страна граждани и гости на града към скулптурата на Баба Яга отчитат от общината. Преди дни кметът чул коментар от чужденец, как  тълкуват символа в тяхната страна.  “В Германия символът се тълкува като политическа атака срещу общината. Сега няма политическа сила, която да атакува администрацията. В момента всички са затаили дъх в ъгъла и чакат да се оправи политическата ситуация в страната”, каза Георги Иванов.Сега най-много мъдрост е необходима на правителството, депутатите и митингуващите, каза още той.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване