06/21/13 09:10
(http://www.klassa.bg/)

В Гърция не се разбраха за обществената телевизия

Гръцкото правителство се изправя пред пропаст, след като разговорите между министър-председателя Андонис Самарас и неговите коалиционни партньори не успяха да доведат до споразумение за бъдещето на държавната радиотелевизионна компания EРT.

Медията беше затворена от правителството миналата седмица като част от мерките за икономии.

"Не беше постигната договорка. За нас това е въпрос на демократична законност. Ние не сме съгласни с действия, които нарушаватзаконността", заяви лидерът на Демократичната левица Фотис Кувелис, цитиран от АФП.

Предсрочни парламентарни избори в Гърция няма да има, а правителството ще продължи да осъществява реформи, заяви Самарас в обръщение към нацията.

По думите на премиера сега е важно правителството да продължи да работи, за да се излезе по-рано от кризата и да не се окажат напразни направените от гръцкия народ жертви.

Той заяви, че между неговата партия "Нова демокрация" и коалиционните й партньори в кабинета са възникнали сериозни разногласия по въпроса с ЕРТ.

Според него Демократичната левица (ДЛ) на Кувелис е решила да не приеме предложения й вариант.

Депутати от лявата политическа сила, която бе ядосана от внезапното закриване на ЕРТ миналата седмица, ще се съберат по-късно днес, за да решат дали да продължат да подкрепят премиера, който от своя страна предупреди, че е готов да продължи и без тях.

















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване