06/21/13 07:35
(http://www.klassa.bg/)

Какво различава Ferrari и Bentley?

Валетата може би имат повече опит с колите от всеки средностатистически шофьор и повече досег с лукса, отколкото всеки от нас. Просто за тях това е работа и естествено, не изминават кой знае какво разстояние с въпросните автомобили.

Но това е и ключовото – замислете се как могат бързо да преценят кола поради опита си и факта, че имат кратък и ударен достъп с маркетинговия и дизайнерски замисъл на тези модели.

Какво имат да ни кажат валетата от най-различни места за ценните елементи, които правят колите специални за тях?

Списание Forbes предлага пет фактора, които са особено популярни при тази професия.

Звукът е сила

Валетата не стигат до топ скоростта на Ferrari, например – ограничени са от пространството и длъжността си. Вместо това разчитат на ръмженето на двигателя и изводите, които звуците оставят.

"Всеки ден карам един Lexus LFA на клиент", изтъква Алън Нугуид от Rancho Valencia Resort & Spa. "Слушам Yamaha-та му и трябва да призная, че има убийствен звук."

Дори и по-дискретните като представяне коли имат своята "мелодия". Нужно е човек само да се вслуша в нея и да я прецени.

Материалите са красноречиви

Всяко едно от валетата отдава огромна значимост на материалите, които се ползват при интериора на колите. Bentley и Rolls Royce са със специални почести по този параграф. И още нещо – традиционно оборудваните коли губят точки. Нужно е някакво добавяне на личностни предпочитания – карирани седалки например, или пък плетени колани, или друг детайл, който да издава личен вкус.

Останалите фактори за луксозните коли вижте в Econ.bg.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване