06/21/13 18:44
(http://www.klassa.bg/)

Никога не съм използвал ПЕС вътрешнополитически

Никога не съм използвал и няма да използвам Партията на европейските социалисти (ПЕС) като инструмент във вътрешнополитическа борба в България, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на пресконференция преди утрешното заседание на Съвета на ПЕС в София.

"Не е редно, освен когато става дума действително за каузи", посочи той. Така Станишев отговори на въпрос дали ще потърси подкрепа от ПЕС предвид ситуацията в България. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов получи подкрепа от Европейската народна партия.

Днес и утре ние ще обсъждаме важни за цяла Европа теми, затова идват и толкова много представители на партии от ЕС, добави Станишев.

И министър-председателят, и БСП сме готови да водим разговор с всеки, в това число с протестиращите, посочи той и отбеляза, че такъв разговор вече се води и в Министерския съвет, и в Народното събрание.

Разговор трудно се води на улицата, уважавам всеки протест, стига да спазва закона и да бъде мирен, отбеляза Станишев.

По думите му обаче сред мирно протестиращи се вклиняват групи, които искат да взривят протеста, и благодари на хората, че изолират провокаторите.
Днес стана ясно, че председателят на Европейския парламент Мартин Шулц ще бъде на посещение в България на 22 юни. Програмата му включва различни работни срещи, както и работна среща с президента Росен Плевнелиев.

Моят фаворит за председател на Европейската комисия ще бъде утре тук, заяви Станишев. "През последните години се засилва усещането, че европейските институции са все по-далече от хората, отбеляза Станишев. Затова сме първата партия в Европа, която инициира такава процедура за избор на свой кандидат за председател на ЕК", посочи той.

"Убеден съм, че кандидатът, който ще бъде избран най-вероятно, ще бъде сред Съвета утре. Моят фаворит също ще бъде тук", каза Станишев.



















БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване