06/21/13 07:24
(http://www.klassa.bg/)

Репортер на БНТ под прикритие в платена агитка на "Атака"

Разследване на БНТ показа тази вечер как репортерът на БНТ Росен Цветков е бил нает срещу 30 лв. да стои няколко часа в агитка пред централата на "Атака".

Росен Цвеков разказа как в столичния кв. "Овча купел" попада сред група младежи, получили оферта във фитнеса, където тренират, от мъж с името Дани, охранител в заведение, да участват в протест срещу 30 лева.

Дани се представил като един от организаторите, зписал имената на младежите в списък и обяснил, че неговият хонорар е по-висок, а получавал и бонуси за повече доведени хора.

Малко преди 18 ч. Дани води младежите в пространството между Парламента и храм-паметника "Ал. Невски", където вече има стотици мускулести младежи.

След това тръгват към централата на "Атака", като по пътя Дани инструктира младежите: Журналисти, ако питат  - "пари дават ли?", някой да не каже - "да, дават".

"Долу при агитките няма да ходите, тия "Левски-Запад". Те са си пак с нас, ама няма да ходите там да млатите и да такова. Абе, квото искаш им кажи, само не да е, че дават пари. Карти, вземете, играйте. К'вото искате, правете", казва още Дани, записан със скрита камера.

"Блокираната улица е разделена на две, от колата, върху която лидерът на "Атака" държи речи. Преминаваме без проблеми. Трябва да стоим само от едната страна, наблюдавани стриктно от Дани, който, както личи от записите ни, се познава добре с всички момчета наоколо", разказа Росен Цветков.

На записа се вижда как Дани говори с мъж, който днес е заснет пред президентството до Волен Сидеров.

Наетите срещу 30 лв. младежи трябвало да седят няколко часа пред централата на "Атака".

"Решавам и да не взема 30-те лева за 6 часа висене. Да стоиш някъде с часове, а после да ти платят, всъщност не е престъпление по Наказателния кодекс. Това е въпрос на избор и морал", завърши репортажа си журналистът Росен Цветков.




















БНТ


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване