06/21/13 07:16
(http://www.klassa.bg/)

САЩ притискат ЕС за културната идентичност

Американският посланик към ЕС Уилям Кенард настоява европейската филмова и културна индустрии да не бъдат изключвани от предстоящите преговори за създаване на трансатлантическа зона за свободна търговия. В момента инвестициите и търговията между САЩ и ЕС възлизат на около 4 трилиона долара.

По думите на Кенард нямало да бъде уместно още преди началото на преговорите да се правят изключения. Страните от ЕС миналата седмица първоначално се споразумяха да оставят аудиовизуалния сектор извън преговорите в отговор на искането на Франция той да бъде предпазен от инвазията на продукцията на Холивуд. "Искаме нашите преговарящи да имат свободата да обсъждат всички въпроси на масата", подчерта пред група журналисти американския посланик. По думите на Кенард много от въпросите, които ще бъдат обсъждани при откриването на преговорите идния месец във Вашингтон, са комплексни и стоят между ЕС и САЩ от дълго време, поради което било "необходимо съзидателно и новаторско мислене при водене на търговските преговори".























АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване