06/21/13 08:25
(http://www.klassa.bg/)

Социалистите обещават промени в Албания

Няколко хиляди души се стекоха в Тирана на митинг на основната опозиционна партия – социалистическата, която обещава да донесе промени в Страната на орлите, ако излезе победител в парламентарните избори на 23 юни.

Според лидера на социалистите Еди Рама сега управляващите демократи са "пречка за развитието на Албания". "Ние ще възродим Албания, ще бъда до вас при решаването на вашите проблеми", обеща той на екзалтираните си привърженици на централния градски площад "Майка Тереза". Множеството му отговори със скандиране "Победа! Победа!". Голяма част от участниците в митинга носеха фанелки с надпис "Възраждане: 2013 – година на промените".
Изборите в неделя са ключов момент за получаване от Албания на статут на кандидат за членство в ЕС. Но се очаква загубилата вота политическа сила да не приеме резултатите, както става при почти всички гласувания в Страната на орлите от падането на комунизма през 1999 г. Брюксел предупреди, че вотът трябва да бъде проведен в съответствие с европейските стандарти. В противен случай кандидатурата на Тирана за присъединяване към европейското семейство на 27-те ще бъде отхвърлена за трети път.



















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване