06/22/13 19:22
(http://www.hsnovini.com/)

Лумна комин на жилищна сграда

Стелещият се дим стресна жителите

Стелещият се дим стресна жителите

Комин се запали в 8 – етажна жилищна сграда този следобед в областния град и вдигна огненоборците на крака в съботния ден. Инцидентът станал към 14:30 часа. На мястото веднага пристига екип на Областната противопожарна служба.

Пожарът се разгорял от първите етажи. Димът обхвана цялата сграда и голяма част от жителите на блока прекараха горещия следобед навън пред сградата. Пожарът се размина само  с леки материални щети за един от собствениците на апартамент на 5-я етаж в сградата. Поради отворена розетка пламъците от горящото коминно тяло  обхванали част от стената. Благодарение на  бързата реакция на съседите и огненоборците хората бяха бързо изведени от задимения апартамент. Собствениците, които бяха видимо уплашени, разказаха, че  били заспали и недоумяваха как е станал инцидентът. По думите на пожарникарите някой от жителите от  долните етажи е запалил комина, почиствайки го и ползвайки запалително или нафталин.

Задушливият дим продължи повече от два часа.

За деня вече бяха регистрирани и други инциденти, разказаха пожарникарите.   

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване