06/22/13 06:48
(http://offnews.bg)

Стотици освиркаха Станишев пред колегите му от ПЕС

Сергей Станишев

Над 400 души са се събрали пред НДК, където днес се провежда конференция на Партията на европейските социалисти. Демонстрантите са дошли, за да освиркат лидера на ПЕС и председател на БСП Сергей Станишев.

Група демонстранти са издигнали огромен плакат с надпис “Пес, събудете се, лидерът ви е корумпиран”, изписан на английски. Друго послание към делегатите гласи “ПЕС, лидерът ви е марионетка на мафията!” 

Посланиято се вижда ясно от последния етаж на НДК, където много от делегатите се събраха, за да погледнат защо скандират хората.

“Какво гневно посрещане” и “Те май наистина не харесват Сергей”, коментираха помежду си от ПЕС.

Традиционните лозунги “Червени боклуци” и “Мафия” огласят протеста. Площадът пред НДК кънти от освирквания и крясъци, докато вътре ПЕС обсъжда приоритетите си. В Зала 3 на НДК е и самият премиер Орешарски, против когото демонстрантите скандират.

В началото на конференцията медиите се опитаха да получат коментар за демонстрацията от червения лидер Станишев. Той обаче не отговори на въпроса и се смеси с останалите делегати. 

В района има засилено полицейско присъствие, тъй като в последните два дни във Facebook се разпространява акцията “Окупирай НДК”. Идеята на потребителите в социалните мрежи е да се съберат в 10 ч. пред НДК, за да изразят недоволството си от Станишев и мнението им да бъде забелязано от ПЕС.

В петък стана ясно, че Столична община няма да даде разрешение за този протест. Така или иначе обаче до момента в социалната мрежа са заявили участие над 10 000 потребители. 

Възможно е броят на протестиращите да нарасне.

Протест и срещу тютюнопушенето

По-рано тази сутрин около тридесетина демонстранти дадоха начало на протестите с апел против тютюнопушенето. Делегатите на европейските социалисти започнаха да пристигат в НДК към 9 ч. Там вече ги очакваха разгневени граждани. Те изразиха недоволството си от заявката на кабинета “Орешарски”, че ще върне пушенето на закрити обществени места.

“Пушенето убива” и “Здравето е по-важно, Станишев, засрами се!”, бяха само част от лозунгите, които протестиращите скандираха на английски език.

Макар и само тридесетина души, демонстрантите успяха да постигнат целта си, защото привлякоха вниманието на международните делегати, които надзъртаха любопитно иззад полицейския кордон.

Статията "Стотици освиркаха Станишев пред колегите му от ПЕС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване