06/23/13 05:28
(http://www.klassa.bg/)

12 000 на гей парад в Швейцария

На гей парад в швейцарския град Фрибург се стекоха 12 000 привърженици на нетрадиционната сексуална ориентация, съобщиха организаторите на събитието и полицията. Предварително се очакваха в изявата да вземат участие четири пъти по-малко хора.

Участието надвиши многократно очакванията ни, заяви пред АФП организаторът Адриан Моние. Фрибург се намира във френскоезичната част на Страната на кантоните. Атмосферата на парада беше като на градинско парти с призиви за загърбване на хомофобията в една държава, в която общественото мнение е относително толерантно към различните и където не се прави политически капитал и присъствие от анти-гей лозунги и изяви.
Моние със съжаление коментира, че вербалните нападки в битов порядък срещу гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални все още били честа практика.
Полицията във Фрибург осигури санитарен кордон между "миналите под дъгата" и техните противници и до сблъсъци не се стигна.




















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване