06/23/13 15:28
(http://www.klassa.bg/)

Драгомир Стойнев: Няма да се съобразявам с никакви кръгове

Няма да се съобразявам с никакви кръгове и ще се опитам да направя една реформа в енергийния сектор, която е било необходимо да бъде направена през последните години. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в предаването „Неделя 150” на БНР. Той изрази съжаление, че може би не е имало политическа воля за това до този момент. С последните промени в Закона за енергетиката и Закона за енергията от възстановяеми енергийни източници ще се даде възможност на НЕК да изкупува приоритетно електрическа енергия от тези централи, които произвеждат най-евтиния ток.
Драгомир Стойнев подчерта, че досега се е водила политика, в която НЕК да изкупува скъпата енергия приоритетно и най-накрая да я допълват с евтината от АЕЦ „Козлодуй” и ТЕЦ „Марица изток 2”, които са държавни предприятия. "Това за мен е изцяло неприемливо", категоричен беше министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Министърът на икономиката допълни, че парите на държавните дружества ще бъдат изтеглени до месеци от банката, в която са вложени най-голямата част от тях. На въпрос каква част от парите на енергийните структури са в КТБ, Стойнев посочи, че времето му в министерството е изключително ценно и не е имал време да провери точно това, защото енергийната система е пред срив и влага усилията си в решаването на този въпрос. Изнесената информация от Татяна Дончева, че той е един от шестимата министри в това правителство, свързани с КТБ, Стойнев коментира, че очаква какви ли не предположения за правителството. Той заяви, че принадлежи към БСП, избран е от Орешарски за поста и не смята за нужно да се оправдава в отговор на всякакъв род атаки. "Утре могат да кажат, че принадлежа и към ГЕРБ", посочи Стойнев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване