06/26/13 15:55
(http://offnews.bg)

Бунт №13 (на живо)

Протестът. Снимка: Сергей Антонов

OFFNews ще проследи на живо тринайстата вечер от протестите срещу кабинета “Орешарски”.

Хронология на протеста (обновяваме постоянно):

19.30 ч. – София - Провокаторите от т.нар. Национално движение “Свобода” отново се появиха на протеста, развяващи знамена с орли.  Полицията отдели групата за проверка на личните документи. Неформалните лидери на твърде съмнителното движение са Йордан Бонев и Бисер Миланов – Петното. Реакцията на полицията осуети вмъкването им в протеста

19.15 ч. – София - Хиляди се събират пред Министерски съвет на протест срещу кабинета

18.00 ч. – София - Около 100 души са се събрали пред пилоните на НДК на контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Контрапротестът е под наслов „Дайте шанс на Орешарски“. Те носят плакати, на които пише “И ние искаме промяна, но не с поредната неясна и безалтернативна подмяна!”, “Шанс за Орешарски – шанс за България”, “Ние сме без президент, нека да работят правителство и парламент” и “Няма избори да правим – избраните с работа ще натоварим”, “За избори в момента не мислете, парите си спестете и към нас се присъединете”.

Има хора, които носят лист, на който пише “Аз съм червен боклук”. На събирането бе приета декларация, в която се иска кабинетът да продължи работата си поне две години, а парламентът да приеме промени в Изборния кодекс.

Мирното пиене на кафе пред парламента тази сутрин се превърна в истинска обсада на Народното събрание.

Парламентарният ден беше провален, тъй като половината депутати не отидоха на работа, а дошлите бяха блокирани в сградата.

Към демонстрантите пред парламента се присъединиха и животновъдите, протестирали пред сградата на Министерството на земеделието и храните, както и зеленчукопроизводители.

OFFNews излъчва на живо протеста в София чрез стрийма на блогъра Иво Божков:

 

 


Broadcasting live with Ustream

Статията "Бунт №13 (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 06/26/13 15:55 http://offnews.bg/index.php/212080/bunt-13-na-zhivo
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване