06/26/13 13:56
(http://offnews.bg)

Варненци се барикадираха в Областната управа до оставка на кабинета

Областна управа-Варна

Двайсетина варненци нахлуха около 16 ч днес в сградата на Областната управа и обявиха, че няма да си тръгнат, докато правителството не подаде оставка. Хората споделиха, че са вдъхновени от днешната обсада на парламента и настояха областният управител да предаде лично настояването им на централните власти.

Алармиран за неочакваното събитие, към 16:20 в сградата се появи губернаторът на Варна Коста Базитов. Той е един от малкото все още несменени и назначени от ГЕРБ областни управители.

В емоционални разговори с него част от хората го помолиха да бъде първият местен управник, обявил се в подкрепа на протестиращите. Базицов от своя страна обеща да телефонира на главния секретар на Министерския съвет, за да го информира за ситуацията и да предаде исканията. Сред демонстрантите са първият арестуван от февруарските протести Мариан Бонев и регионалният представител на НФСБ Костадин Костадинов.

Минути преди пет часа част от протестиращите слязоха във фоайето да предадат, че никой в МС не отговаря на обажданията на Базитов и го прехвърлят “само на секретарки”. “Двайсет минути някакви секретарки го карат да звъни от личния си GSM, за да се уверят, че това наистина е областният управител на Варна. Въпреки това никой в Министерския съвет не иска да приеме нашите искания”, разказаха хора, качили се в кабинета на Базитов по негова показа, за да станат свидетели на телефонния разговор с централната власт.

Още по-ядосани от ситуацията, хората наново се зарекоха да не си тръгват до оставка на правителството.

Статията "Варненци се барикадираха в Областната управа до оставка на кабинета" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване