06/26/13 05:27
(http://www.klassa.bg/)

За пръв път жена се бори за президент на Монголия

Трима са основните кандидати за днешните президентски избори в Монголия, като сред тях за пръв път претенциите да бъде новият държавен глава на страната има и жена. Социологическите проучвания обаче отреждат победа за сегашния президент Цахиагийн Егбелдордж.

Егбелдордж е кандидат на Демократическата партия и се очаква да стане победител още на първия тур. Неговата антикорупционна програма привлича голяма част от избирателите, пише АФП.
Реална конкуренция на Егбелдордж е кандидатът от Монголската народна партия Бадмаанямбугин Бат - Ердене. Като се има предвид че избирателите в Монголия обръщат внимание на външния вид на кандидата, шансовете му нарастват. Той е висок на ръст и се увлича по популярния в страната спорт борба.
Третият участник в надпреварата е Нацагийн Удвал от Монголската народно-революционна партия. Според социологическите проучвания тя едва ли ще получи повече от 10 процента от гласовете на избирателите.
















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване