06/26/13 13:08
(http://www.klassa.bg/)

Осъдиха Кирил Рашков за укриване на данъци

Кирил Рашков, по-известен като цар Киро, и съпругата му Костадинка в сряда бяха осъдени от Окръжния съд в Пловдив по обвинение за укрити данъци. Те бяха признати за виновни в това, че през периода 2003 г. - 2011 г. в Пловдив, в качеството си на физически лица са избегнали установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери - 267 320 лв. Те са внесени в бюджета заедно с лихвите, възлизащи на 213 460 лв. За извършеното престъпление Кирил Рашков беше осъден на две години лишаване от свобода и глоба в размер на 800 лв. Съдът кумулира наложените му наказания по предишните две осъждания заедно с настоящото и му наложи едно общо - най-тежко наказание в размер на две години и шест месеца лишаване от свобода. За извършеното престъпление Костадинка Рашкова беше осъдена на административно наказание глоба в размер на 3000 лв., като се освобождава от наказателна отговорност. Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица, тъй като двамата се признаха за виновни. Подсъдимите признават изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение, поради което се налага по-ниско наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. Данъчната ревизия на физическите лица от фамилия Рашкови и свързаните с тях фирми стартира след събитията през септември 2011 г. в Катуница. Тогава под обществен натиск и протести след смъртта на 19-годишния Ангел Петров от селото властите се задействаха да проверят какви са били доходите на ромската фамилия през годините и какъв е произходът на техните пари.

В момента Кирил Рашков излежава присъда в общежитието към пловдивския затвор за закана за убийство на вуйната на прегазения Ангел - Ваня Петрова, и нейния приятел Веселин Христов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване