06/26/13 05:04
(http://www.klassa.bg/)

Приложения насочват потребителите към близки концерти

Любителите на музиката, които се интересуват къде най-близо ще се състои концерт, вече могат да разчитат на приложения, определящи местонахождението им и предлагащи списък с шоута въз основа на музикалните им предпочитания и тези на приятелите им, предаде Reuters. 

Приложения като Bandsintown и Songkick сканират музикалните библиотеки в персоналните мобилни устройства и онлайн магазина iTunes, заедно с музикалните стрийминг услуги като Sportify, Pandora и SoundCloud, за да "научат" предпочитанията на феновете и да се погрижат те никога да не пропускат концерти по техен вкус.

Апликацията Bandsintown показва къде най-близо ще се състои концерт, известява потребителите кои групи са избрали да слушат приятелите им и им дава възможност да поканят свои близки на шоуто. Приложението е достъпно по цял свят за iOS и Android.

"Има две причини, поради които човек решава да отиде на концерт. Първата е защото харесва определен музикален стил или изпълнител, а втората - защото това е социално събитие с приятели", казва Джулиан Мителберг, изпълнителен директор на нюйоркската компания разработчик на Bandsintown. 

Апликацията Songkick за айфон и андроид събира информация за продажбата на билети от билетни центрове, сайтове и вестници, за да изготви база данни за концертите. 

Друго приложение - Rhapsody Concerts за музикалната стрийминг услуга Rhapsody, показва предстоящите концерти и дава възможност на потребителите да прослушат албума на дадена група, преди да решат дали да си купят билети. 

"Нашите клиенти обичат да слушат музика на живо и вече могат да правят избора си благодарение на комбинирани услуги", казва Пол Спрингър от сиатълската компания "Rhapsody International".

 

















Reuters

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване