06/26/13 05:31
(http://www.klassa.bg/)

САЩ със стратегия срещу парниковите газове

Президентът Барак Обама заяви във вторник, че американците вече плащат "в цялата страна" цената на климатичните промени и, че е наложително да се действа.

"Американците в цялата страна вече плащат цената на бездействието", каза той при  представянето на национална стратегия за намаляване на емисиите на парникови газове, които допринасят за глобалното затопляне в наши дни.
"Въпросът е дали имаме смелостта да действаме, преди да е станало твърде късно и как ще отговорим на това, което ще окаже силно влияние върху света /.../ който оставяме на нашите деца и нашите внуци", добави той.
"Като президент, като баща и като американец, аз съм тук, за да ви кажа, че ние трябва да действаме", каза той.
Обама заяви, че е наредил на Агенцията за опазване  на околната среда да разработи стандарти, регулиращи емисиите на парникови газове от изгарянето на въглища в електроцентралите.
Президентът Обама каза също, че спорният проект за петролопровода Кейстоун между Канада и САЩ ще бъде одобрен ако не генерира увеличаване на емисиите на парникови газове.
"Нашите национални интереси ще бъдат защитени само ако проектът не променя значително и изостря проблема с въглеродното замърсяване", подчерта той.



















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване