06/26/13 14:12
(http://www.klassa.bg/)

Служители на летище „Кенеди“ минават на детектор на лъжата заради кражбата на 1,2 млн.долара

Служители на летище „Джон Кенеди“ в Ню Йорк ще минат на детектор на лъжата, защото се подозира, че вътрешни хора са замесени в кражбата на 1,2 милиона долара от самолет на Swiss Air. Това съобщава в.“Ню Йорк Пост“, като се позовава на свои източници от полицията. Ще бъдат проверени всички работници, които са имали достъп до самолета.
По официална информация 100 доларовите банкноти са били опаковани в пакети от по 100 000 долара. Така че крадецът ( или крадците) е измъкнал 12 такива пакета. Защо той не е посегнал на повече, не е ясно. Според една от версиите не му е стигнало време, според друга - не е знаел, че в контейнерите на борда е имало още 92 милиона долара. Те са били разпределени в 3 контейнера. Парите са били на американска банка, която ги превозвала от своя офис в Цюрих във филиал в щата Ню Джърси.
Самолетът от Швейцария пристига на летище „Джон Кенеди“ в понеделник, 22 юни. Чак когато контейнерите са доставени в Ню Джърси на 24 юни, в един от тях е забелязана дупка, в която спокойно може да се провре ръка. Тогава започва преброяване на сумата и се открива кражбата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване