06/26/13 05:09
(http://www.klassa.bg/)

Сноудън раздал документи на различни хора

Едуард Сноудън, разкрил секретни документи на американските тайни служби, се е подсигурил, като е предал закодирани електронни копия на няколко души, в случай че се случи нещо с него, съобщава електронното издание "Дейли бийст".

Журналистът от в. "Гардиън" Глен Гринвалд, който влязъл в контакт със Сноудън, разказал пред сайта, че бившият сътрудник на ЦРУ е предприел такива мерки, които биха позволили информацията да стигне до различни хора в цял свят и тя да бъде публикувана. Сега хората, които са получили архива, не могат да се запознаят с него, тъй като файловете са защитени със сложни кодове и е необходимо да се знае паролата. Гринвалд твърди, че Сноудън се е постарал да направи така, че ако с него нещо се случи, тези хора да получат достъп до архива. Той бил предал лично на него хиляди документи, които журналистът сега проучва.
В понеделник хонконгският вестник "Саут Чайна морнинг пост" обяви, че Сноудън съвсем не е предал на медиите всички документи, с които разполага. По думите на Гринвалд, той не искал да причини вреда на американското правителство, а само да хвърли малко повече светлина върху действията му. Британският журналист не смята да публикува притежаваните от него документи с оглед безопасността на американските граждани.
Междувременно Венецуела обяви, че ще разгледа въпроса за предоставяне на политическо убежище на Сноудън, който все още се намира в Москва.
Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че ще разгледа въпроса за предоставяне на политическо убежище."Не сме получили официална молба, но в случай, че получим такава ще я разгледаме", заяви Мадуро пред държавната телевизия на Венецуела от Хаити, където е на посещение.

















"Дейли бийст"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване