06/27/13 06:45
(http://www.klassa.bg/)

Ръководителят на ЦРУ започна вътрешноведомствена кампания за предотвратяване на изтичането на данни

Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Джон Бренан започна сред служителите във ведомството кампания по предотвратяване на изтичането на секретна информация, предаде РИА Новости.
В меморандум, който бе разпратен до служителите в ЦРУ през тази седмица, Бренан отбелязва, че кампанията „Спазвай клетвата” трябва „да подобри нашата корпоративна култура да пазим тайна” с помощта на специални учебни програми.
Новата кампания е обявена на фона на шумния скандал с бившия служител в ЦРУ Едоуард Сноудън. Той в началото на юни разпространи секретно нареждане на съда, според което спецслужбите на САЩ са получили достъп до всички телефонни обаждания на големия мобилен оператор „Веризон”, а също така данни за свръхсекретната програма на американската Агенция за национална сигурност „ПРИЗМ”, която позволява да се следят електронните комуникации на големите сайтове. Властите в САЩ заявиха, че изтичането на информацията е нанесло големи щети на националната сигурност на страната и смятат да настояват за предаването на обвиняемия от всяка държава, в която той се окаже.
















РИА Новости

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване