06/29/13 12:26
(http://www.klassa.bg/)

Обама няма да посети Мандела в болницата

Американският президент Барак Обама, който е на посещение в Южна Африка, няма да направи посещение на своя герой Нелсън Мандела, който е в болница в Претория в критично състояние, предаде АФП.

"Президентът и първата дама ще имат частна среща с членове на семейството на Мандела, за да им изкажат пожеланията си и молитвите си в този труден момент", заяви пожелал анонимност американски представител, цитиран от АФП.
Заради спокойствието и удобството на Нелсън Мандела и по желание на семейството му те няма да отидат в болницата, добави представителят.
Американският президент, който пристигна в Южна Африка след визита в Сенегал, посочи, че не се нуждае от снимка с героя на борбата срещу апартейда и на световната икона на търпимостта и прошката. Но той не изключи напълно възможността да го посети.
Обама се срещна с Мандела през 2005 г., когато бе млад сенатор. Оттогава те няколко пъти са разговаряли по телефона.
Евентуалната нова среща между двамата първи чернокожи президенти на страните си и Нобелови лауреати за мир се оказа невъзможна заради влошаване на здравословното състояние на Нелсън Мандела.
В навечерието на 95-а си годишнина Мандела бе повален от остра белодробна инфекция. В болинца е от три седмици, като състоянието му леко се подобри в сряда, но според последния лекарски бюлетин остава критично.



















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване