06/29/13 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Откриват най-модерния ангиограф в България

Днес в МБАЛ "Токуда Болница София" ще бъде открита най-модерната лаборатория за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно съдови заболявания, в която е инсталиран последно поколение ангиографски апарат на GE.

Уникалното за страната оборудване ще бъде представено в рамките на практически семинар, по време на който водещи кардиолози ще наблюдават и дискутират поставянето на биоразградими стентове на трима пациенти със сърдечни заболявания, съобщиха от болница Токуда. Новите импланти Absorb са четвърта революция в инвазивната кардиология, с които ще се въведе нов вид лечение на увредените сърдечни съдове, а именно "съдова възстановителна терапия".

Световноизвестният специалист по инвазивна кардиология проф. д-р Джродж Сиянос, който става част от екипа на Токуда, ще демонстрира поставянето на иновативното биоразградимо скеле, заедно с д-р Валери Гелев – началник на Клиниката по Кардиология на МБАЛ "Токуда Болница София". Процедурата ще представи на живо възможностите на новия ангиограф в Токуда, с който тя става втората болница в страната с три лаборатории за инвазивно изследване и лечение на коронорани заболявания.
























БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване