06/29/13 08:01
(http://www.klassa.bg/)

Семейството на Мандела гневно от своеволията на негов внук

Семeйството на Нелсън Мандела внесе в съда жалба с искането да бъдат върнати останките на тримата му синове в град Куну, където се очаква да бъде погребан култовият борец срещу апартейда, предаде АП.

В момента 94-годишният Мандела лежи в болница заради инфекцията на белите дробове. Последните дни състоянието му се подобри. До края на 2012 г. той живееше в дома си в Куну, където са погребани синовете му. Но внукът му Мандла Мандела преди време пренесе тленните останки на синовете от Куна в Мвезо, където смята да създаде семейна гробница, хотел и футболен стадион. Най-голямата дъщеря на легендата Маказиве (първата вдясно) и още 15 членове на семейството искат чрез съда да накарат Мандла да върне тленните останки на синовете на Мандела в Куну.
Нелсън Мандела прекара 27 години в южноафрикански затвор, след като бе осъден заради борбата си срещу апартейда. През 1994 г. той стана първият чернокож президент на Република Южна Африка и ръководеше държавата до 1999 година. През 1993 г. бе удостоен с Нобеловата награда за мир.



















РИА "Новости"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване