06/29/13 19:57
(http://www.klassa.bg/)

Фенове на ЦСКА вандалстваха и изпотрошиха сградата на БФС

Фенове на ЦСКА нападнаха събота централата на Българския футболен съюз на улица "Иван Асен II" в столицата. По обяд запалянковците се събрали на стадион "Българска армия", за да протестират срещу случващото се в клуба и неяснотите около лиценза им. Недоволството им се насочи към фасада на сградата на футболния съюз.

Феновете обстрелвали сградата с пиратки, павета и други предмети и счупили прозорците. Откъртен е бил и надписа "Български футболен съюз", поставен над вратата на сградата. Протестиращите фенове са влезли в сблъсък с фотограф на БГНЕС, опитвайки се да не му позволят да снима. Пострадали и задържани няма, съобщиха от полицията.

Групата е около 1000 души и след кратко блокиране на "Орлов мост" се е върнала към стадиона, където скандира, пали факли и мята димки, предаде репортер на bTV. На протеста са и Анатоли Нанков, Пламен Марков, Стойчо Младенов и Ради Здравков, които са легенди в клуба на армейците.

Червените фенове се организираха за протеста в социалните мрежи. Те искаха отговори за бъдещето на клуба, яснота по въпроса дали ще остане в А група, как ще бъдат покрити задълженията му и Христо Стоичков действително ще получи обещаните акции на клуба с нулев дълг.

Ден преди това Българският футболен съюз разпространи декларация на Лицензионната комисия, която въпреки липсата на конкретни имена ясно е насочена към идеята на Христо Стоичков да бъде създаден нов ЦСКА, който да вземе лиценза на Нефтохимик и да играе в "А" група.

В своя официална позиция след случилото се от БФС заявяват, че „вниманието бе отклонено от същинските виновници за положението на ЦСКА”.

„БФС има една проста задача - да накара всички клубове да спазват законите и правилата на футбола. И ние сме убедени повече от всякога, че сме на прав път. Подобни акции от отминали вече времена няма да ни уплашат”, се казва в изявлението.

Според написаното „изпълнителният комитет на съюза изразява своето възмущение от вандалския акт. Подобно поведение в една правова държава е недопустимо и призоваваме правоохранителните органи да си свършат работата и да установят виновниците”.

Според БФС „става дума за малобройна група от ултраси, която съвсем не е огромната маса от истински фенове на ЦСКА. Тази малобройна група абсолютно поръчково опорочи мирното шествие на стотици "червени" привърженици, които страдат заради тежкото състояние на любимия си клуб”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване