06/30/13 12:27
(http://offnews.bg)

#ДАНСwithme, ден 17: Протестът посреща Джулай (обновена)

Протестът: !6-ия ден. Снимка: Сергей Антонов Протестът в неделя, 30 май. Снимка: Facebook Протестът в неделя, 30 май. Снимка: Facebook

В 17-ия ден от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски изглежда, че те не са изгубили енергията си. Въпреки лошото време, през последните два дни се проведоха протести и блокади, макар и с по-малко хора. Предстои в неделя да се проведе нов протест пред сградата на Министерски съвет в София. 

За 19.00 часа днес е предвиден протестът на Ларгото между Министерски съвет и президентството.

„Вчерашните 1500-2000 души в дъжда ще доведат 15 000-20 000 в понеделник, когато няма да вали. Не протестиращите “циклят”, а управляващите, които се чудят как да излязат от патовата ситуация. Патова, защото нямат полезен ход”, коментира в социалната мрежа блогърът Асен Генов.

Паралелната инициатива На кафе пред парламента пък призовава желаещите да посрещнат Джулай морнинг и изгрева на слънцето, като се съберат по-рано пред Министерски съвет в понеделник.  ”Да се насладим на слънчевия изгрев пред Министерския съвет, в 8:00 часа, да изпием по едно кафе за здравето на любимите ни министри, които ще заседават в този час, а и за да ни върви добре седмицата”, призовават организаторите.

Ранният протест ще продължи с шествие до Съдебната палата, където протестиращите ще поздравят с “Добро утро” главния прокурор Сотир Цацаров “неговите бъдещи клиенти”. 

Неделният протест на живо:

19.30 часа, Пловдив - Около 500 пловдивчани се събраха на протест срещу правителството за 17-ти пореден ден. И тази вечер те имат намерение да блокират жп линиите на Централна гара, като преди това ще викат “Долу ДПС” пред Джумая джамия. Протестиращите смятат да преминат и през централите на БСП и “Атака”. 

19.18 часа – Близо 1000 души достигна броят на протестиращите пред Министерски съвет. Те скандират “Мафия” и “Оставка”. Някои от тях смятат да посрещнат изгрева на 1 юли пред президентството като пуснат легендарната “July Morning” на Uriah Heep.

18.50 часа - Движението по бул. “Княз Дондуков” беше спряно. Близо 200 души се събраха пред Министерски съвет. 

18.35 часа – Въпреки дъжда, пред сградата на Министерски съвет се събраха 100-ина души. Движението не е спряно. Все още не е ясно дали протестът ще продължи с традиционното шествие през Орлов мост и партийните централи.

 

Статията "#ДАНСwithme, ден 17: Протестът посреща Джулай (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване