06/30/13 13:58
(http://www.klassa.bg/)

Домашните любимци унищожават годишно компютърна техника за 3 милиарда долара

Американски експерти са оценили щетите, които нанасят на компютърната техника домашните любимци. Сумата годишно е около 3 милиарда долара, като главните виновници са кучетата и котките, отбелязва сайтът ZDNet.
Оценката на вредите е по поръчка на компанията SquareTrade, специализирана за гаранционен ремонт на техника. Регистрирани са 8 милиона повреди на различни апарати за година, като една трета от тях са смартфони, взети от кучетата за играчка. От зъбите на домашните любимци се унищожават всеки две от три устройства. На второ място са авариите от ситуация, при която кучето или котката реши да скочи срещу човека, държащ в ръце лаптоп или телефон и той падне на земята. На трето място са повредите, причинени от решението на животното да използва уреда за …тоалетна.
Експертите отбелязват, че в по-голяма част от случаите виновни са хората, защото не внимават къде оставят компютърните си играчки.
Много сериозни са щетите върху информацията, която съдържат повредените или унищожени компютри и смартфони, особено ако тя е служебна и конфеденциална. Като предпазна мярка се препоръчва копиране на данните и разбира се по-голяма бдителност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване