06/30/13 15:12
(http://www.klassa.bg/)

Пресмятането на калории – новата мания на 21 век

Средностатистическата жена губи почти цяла година от живота си в пресмятане на калории, пише в.”Дейли мейл”. Учени от SodaStream са изчислила, че обикновено жените мислят или говорят за диети по 21 минути на ден или 2 цаса седмично. За година се натрупват 127 часа, а за живот от 67 г. например – 355 дни.
Мъжете от своя страна мислят за калории 18 минути на ден или 109 часа на година. За цял живот това им отнема 204 дни. Все пак това не важи за всички представители на силния пол, а само за 38%.
Най-често хората държат на линията си не заради себе си, а заради любимия си човек. Но 9% гладуват, за да приличат на по-слаб колега.
Техническите играчки подклаждат манията за отслабване. На пазара има стотици приложения за смартфони, които изчисляват използваните калории. Към тях прибягва всеки пети човек. А всеки десети влиза в специален сайт, за да провери колко калорична е храната му. Има и такива, които все още изчисляват това на ръка, установява проучването
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване