06/30/13 11:50
(http://offnews.bg)

Снимай излишните пътни знаци: Ограничения край Шипка

Пътни знаци край Шипка Разрешена скорост по Ботевградско шосе Разрешена скорост по Ботевградско шосе Разрешена скорост по Ботевградско шосе Разрешена скорост по Ботевградско шосе

Серия от пътни знаци на Околовръстното шосе на гр. Шипка обърква по-бдителните шофьори. За това алармира читателят Красимир Димитров, само ден след старта на кампанията на OFFNews “Снимай излишните пътни знаци“.

Околовръстният път на град Шипка е част от пътя Габрово-Казанлък. Красимир Димитров обяснява, че на слизане от прохода „Шипка“ в посока гр. Казанлък (виж поредицата от снимки), водачите се натъкват на знак № Д 11 – „Начало на неселено място“. В случая – гр. Шипка. От това следва, че в сила влизат правилата за движение в населено място и ограничение на скоростта от 50 км/ч. Малко след този знак, при разклона за с. Дунавци е поставен знак В26, който показва ограничение на скоростта до 60 км/ч., което противоречи на ограниченията за движение в града. След посочения разклон има знак В34, който указва край на въведените ограничения, тоест шофьорите могат да карат и с повече от 60 км/ч. В случая не е ясно дали, шофирайки по Околовръстния път, шофьорите са все още в града. Отговорът на този въпрос идва бързо – няколко километра по-късно в същата посока (към Казанлък) се появявя знак Д 12, който указва край на град Шипка.

“Интересното е, че ако решиш да преминеш през града Шипка, след като се отклониш от Околовръстния път, отново се срещаш със знаци Д 11 а в края Д 12“, обяснява Красимир Димитров. Според него табелите, които показват началото и края на града по Околовръстния път са излишни и трябва да бъдат премахнати.

Той алармира и за друг случай на излизане от Казанлък в посока Стара Загора, при който от бензиностанция „Лукойл“ има няколко знака В 26 за ограничения на скоростта – веднъж 30 км/ч, след това 60 км/ч и накрая – 40 километра в час. Според Димитров първият и последният знак са излишни.

Получихме и няколко други сигнали, за които няма приложен снимков материал.

Атанас Василев алармира за пътен знак за ограничение на скоростта от 50 км/ч на пътя за гр. Сливница на излизане от София, който е поставен на около 400 м след светофара при магазин Метро-Люлин при отклонение, което не води до никъде.

Някои от читателите ни смятат, че ограничението скоростта до 50 км/час на едни от големите столични булеварди като „Ботевградско шосе“, „Владимир Вазов“ и „Пейо Яворов“, трябва да отпадне. Има и предложения за реорганизация на движението по някои централни кръстовища, като например поредицата от кръстовища на бул. „Цар Борис III”, при които е забранен левият завой.

Изпращайте ни вашите сигнали за подобни участъци, които според вас по-скоро пречат, отколкото помагат за трафика. На имейл offnews@offnews.bg можете да изпращате снимки и видеоматериали на проблемните участъци и знаците, които смятате, че трябва да бъдат ревизирани.

Статията "Снимай излишните пътни знаци: Ограничения край Шипка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване