07/01/13 12:26
(http://www.klassa.bg/)

Българското училище в Кастельон закри учебната година


Учениците от първото българско неделно училище ”Васил Априлов” към Асоциация на българите за интеграция и развитие”Хан Аспарух” в испанския град Кастельон отпразнуваха тържествено края на учебната 2012/2013 г. "Идеята ни беше да прекараме един ден, който да се запомни от всички.За целта избрахме парк ”Пинар” в Кастельон, където се събраха всички - ученици, родители и учители.  Паркът е любимо място за гражданите на Кастельон, там те се забавляват през почивните дни. Тържеството ни съвпадна с празника на град Кастельон –Свети Петър,който се смята за закрилник на града. След връчването на дипломите, които децата заслужиха с труда си през цялата учебна година денят  продължи с игри и веселие", разказа пред  Класа.бг Йорданка Данова,  председател на асо;циация "Хан Аспарух".  Българчетата, които живеят в Кастельон, са доволни от обучението в школото. Училище”Васил Априлов” е създадено през 2011 година.С течение на времето училището натрупва все по-голям опит и се стреми да подобряьва учебния процес.
Хвала на екипа, който обучева децата - Йорданка Данова,Петя Петрова,Виолета Таскова и Наталия Петкова наистина работят усърдно и от сърце.  Благодарение на техните усилия българчетата в Кастельон трупат знания за родината, обогатяват представите си за миналото и настоящето на България. "До нови срещи през учебната 2013/2014 г. Желаем ви лято, изпълнено с игри, слънце, веселие и заслужена почивка!", каза Йорданка Данова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване